Prodej nemovitosti s hypotékou

Prodej nemovitosti s hypotékou

Přemýšlíte o prodeji vaší nemovitosti, ale zároveň na ní vázne hypotéka? Nejste v tom sami. Mnoho majitelů nemovitostí se setkává s touto situací a často neví, jak postupovat, aby vše proběhlo hladce a bez zbytečných komplikací. V tomto článku vám představím, jak na to, a sdílím s vámi své zkušenosti a tipy, jak prodej nemovitosti s hypotékou úspěšně zvládnout. Jako zkušená realitní makléřka vám poradím, jak se vyhnout běžným pastem a jak celý proces zvládnout co nejelegantněji.

Co znamená prodat nemovitost s hypotékou?

Prodej nemovitosti s hypotékou znamená, že na nemovitosti vázne zástavní právo ve prospěch banky, která poskytla hypoteční úvěr. To neznamená, že nemovitost nelze prodat, ale je třeba splnit několik podmínek a často se dohodnout s bankou na postupu, jak hypotéku předčasně splatit, nebo jak ji převést na nového majitele.

Jaké jsou možnosti při prodeji?

Existují dvě základní cesty, jak můžete přistoupit k prodeji nemovitosti s hypotékou. První možností je předčasné splacení hypotéky z výtěžku prodeje nemovitosti. Druhou možností je převod hypotéky na nového majitele, což vyžaduje souhlas banky a splnění určitých podmínek oběma stranami.

Na co si dát pozor?

Při prodeji nemovitosti s hypotékou je důležité mít na paměti několik klíčových aspektů. Jedním z nich je poplatek za předčasné splacení hypotéky, který může banka účtovat. Dále je důležité zajistit, aby byla hypotéka řádně splacena a zástavní právo z nemovitosti vyjmuté. To vše vyžaduje pečlivou přípravu a koordinaci s bankou i s kupujícím.

Tipy pro hladký prodej

Z mé zkušenosti jako realitní makléřky doporučuji začít plánovat prodej nemovitosti s hypotékou s dostatečným předstihem. Komunikujte s vaší bankou a zjistěte všechny potřebné informace a podmínky pro předčasnou splatnost hypotéky nebo její převod. Dále je důležité vybrat si zkušeného právníka, který vám pomůže s přípravou všech potřebných dokumentů a celým procesem.

Kdy se obrátit na realitního makléře?

Pokud se cítíte nejistě nebo si nejste jisti všemi právními a finančními aspekty prodeje nemovitosti s hypotékou, je vhodné obrátit se na zkušeného realitního makléře. Jako realitní makléřka vám mohu nabídnout odborné poradenství, pomoci s přípravou nemovitosti na prodej, zajištěním potřebných dokumentů a celkově vám ulehčit celý proces prodeje.

Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit nebo potřebujete pomoc s prodejem vaší nemovitosti s hypotékou, neváhejte se se mnou spojit prostřednictvím kontaktů na mém webu. Jsem zde, abych vám pomohla a ujistila se, že váš prodej proběhne co nejhladčeji a bez zbytečných starostí.

```

Ilona Nováková
Autor: Ilona Nováková

V realitách jsem začala pracovat v roce 2008, v obchodě ale dělám od doby, kdy jsem opustila školu.

Reality se staly mojí srdcovkou. V této práci se snoubí všechno, co mě naplňuje. Pomáhám lidem v náročné životní situaci řešit vše tak, aby to bylo pro ně co nejvýhodnější a aby se necítili pod tlakem. Při tom musím zohlednit i všechny nutné legislativní a logistické procesy. Různorodost a komplexnost práce realitního makléře mě nutí stále na sobě pracovat a vzdělávat se, protože jenom tak mohu zajistit svým klientům své služby na co nejvyšší úrovni.

Ráda s klienty nejprve všechno podrobně rozeberu, abych jim pak mohla najít řešení "šité na míru".  Vždycky tvrdím, že stejně jako získat z prodeje co nejvyšší cenu, je neméně důležité projít procesem v klidu a bez zbytečného stresu a obav. A já vím, že to jde.

K tomu všemu samozřejmě musím využívat i moderní marketingové nástroje, sledovat vývoj realitního trhu a neustále se vzdělávat. Točím video prohlídky, vytvářím Home Staging a pracuji na sociálních sítích. Jednám s katastry nemovitostí, zajišťuji potřebné doklady, jednám s bankami a finančními poradci, konzultuji možná řešení, zajišťuji kontinuitu všech procesů, převádím média, konzultuji daňové otázky atd. Mým cílem je vždy spokojenost klienta. Podle toho poznám, že dělám svoji práci dobře.

Za každým prodejem nemovitosti se skrývá lidský příběh a to je důvod, proč by nikdo neměl tak důležitý životní krok podceňovat. Pokud Vás zajímá cokoliv dalšího, neváhejte mě kontaktovat. Úcta a profesionální přístup ke klientům jsou pro mě naprostou samozřejmostí a prioritou. Během své realitní praxe jsem se obklopila opravdovými profesionály a ráda Vám svoje i jejich služby poskytnu.

Těším se na spolupráci s Vámi.

 

 

 

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení